Festiwal Golonki w Restauracji

Data publikacji: 12.09.2017


Restauracja "Pod Wieżami" zaprasza w dniach 4 i 5 października na Festiwal Golonki 

Polacy od wieków kochają golonkę. W staropolskiej kuchni mięso pozyskiwane ze środkowej części przedniej kończyny świni uchodziło za przysmak i często królowało na stołach szlachciców.
Smakiem kilku golonkowych specjałów można delektować się 4 i 5 października
w godz. 11.00-16.00 w restauracji Pod Wieżami
Nasza oferta:

Przystawka :
Golonko w galarecie podane z ogórkiem kiszonym, pajdą chleba i octem – 5 zł/100g.
Zupa:
Góralska kwaśnica na wędzonce z golonką– 9 zł / 500ml
Danie główne:
1. Golonko po śląsku peklowane gotowane ( z kością) 31 zł/ porcja
2. Golonko po beskidzku pieczone w jarzynach z sosem ( z kością) 31zł / porcja
3. Golonko po góralsku faszerowane mięsem mielonym i kminkiem 31zł / porcja
4. Golonko po cygańsku faszerowane wędzonym boczkiem i liściem kiszonej kapusty 31zł / porcja
5. Golonko po węgiersku faszerowane ostrą papryczką pepperoni 31zł / porcja
6. Golonko firmowe faszerowane jarzębina i jabłkiem 31zł / porcja

Dodatki do wyboru wliczone w cenę potrawy :Ziemniaki z wody, Ziemniaki pieczone ,
Kapusta z grochem, Kapusta zasmażana ,Chleb, Musztarda ,Chrzan


Przyjmujemy również zamówienia „Na wynos”.
Zamówienia można składać w naszej restauracji lub telefonicznie
Restauracja "POD WIEŻAMI"
tel. +48 32 207-27-77
tel. +48 32 207-21-92
tel. +48 662-214-249
e-mail: gastronomia@biurocentrum.com.pl